Ε εντάξει η apple έχει πάρει ό,τι καλό έχει το open source , έχει κλειδώσει με καμμιά 200αρα λουκέτα ότι καλό έχει φτιάξει αυτή και το έλυσε το ζήτημα...
Πάντως όσον αφορά σταθερότητα δεν νομίζω πλέον ότι είναι πιο μπροστά τα mac από τα Linux (τα windows δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να συζητάμε αυτή τη λέξη , καθότι την έχουν ξεχάσει από τότε που ήταν κομμάτι του DOS) , για εμένα μάλλον το ανάποδο συμβαίνει , τουλάχιστον από αυτά που έχω δει. Για εμένα το μεγάλο πλεονέκτημα του macosx και των προγραμμάτων του έναντι του open source είναι ότι αφού ο κατασκευαστής είναι ένας , έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει συνολικά στο λειτουργικό του ό,τι προβλήματα εμφανιστούν και σίγουρα οι εφαρμογές του , τουλάχιστον αυτή τη στιγμή είναι επαγγελματικού επιπέδου , αντίθετα με το Linux που ναι μεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά σου καλά , αλλά δεν σου δίνουν τόσες πολλές δυνατότητες για επαγγελματική χρήση. Ακόμη ας μην ξεχνάμε ότι η Apple φτιάχνει τα pc της μόνη της , επομένως είναι απίστευτα πιο εύκολο να προσαρμόσει το λειτουργικό της πάνω σε αυτά (αλίμονο να σου έδινε συγκεκριμένο pc με συγκεκριμένο λειτουργικό που και τα δύο κατασκευάζονται από αυτή και να αρχίσουν να μη δουλεύουν ο ήχος , τα γραφικά ή ό,τι άλλο).
Και τέλος πιστεύω ότι το Linux είναι αρκετά κατάλληλο για το μέσο χρήστη αν και θέλει εξέλιξη , κυρίως από το μέρος των εταιρειών (όσον αφορά το θέμα των drivers) , αλλά νομίζω ότι για να κάνει τη μεγάλη έκρηξη χρειάζεται ένα χώρο στον οποίο θα απευθύνεται (όπως η Apple έχει για παράδειγμα την παραγωγή γραφικών) και νομίζω ότι ο χώρος μας είναι ο καταλληλότερος (ως μηχανικοί ευρύτερα), καθώς άλλες γνώσεις και άλλες απαιτήσεις έχει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών (που στην τελική θέλει και άλλες απαιτήσεις για rendering κτλ) και είναι άλλο να χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα για ταχυμετρικούς υπολογισμούς ή ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα 2-D σχεδίασης. Και διευκολύνει την κατάσταση καθώς ας μην παραβλέπουμε ότι και ένα κλειστό πρόγραμμα πχ στατικών υπολογισμών δεν σημαίνει ότι κάνει και σωστά τη δουλειά του. Σίγουρα υπάρχουν πιστοποιήσεις , διακυβεύεται και το όνομα της εταιρείας που το παράγει κτλ, αλλά σε περίπτωση λάθους δεν νομίζω ότι θα πάρουν το κεφάλι της εταιρείας...