Δεν ξέρω αν θα το διαβάσει κάποιος που δεν ήρθε στην εκδήλωση (
) αλλά θα ήθελα κι εγώ να τονίσω με τη σειρά μου ότι ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση όπου πολλές χρήσιμες (και άχρηστες, σε λίγες περιπτώσεις) πληροφορίες ακούστηκαν και, όπως έυστοχα διαπιστώθηκε, αποτέλεσαν έναυσμα για να ασχοληθούμε περισσότερο με πακέτα όπως το grass, το qgis κλπ. και, γενικώς, να την ψάξουμε λίγο στον τομέα των Open Source GIS (τα οποία, σημειωτέον, μοιάζουν να έχουν μια πολύ ηχηρή παρουσία στον κόσμο του Open Source).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν κάποιες αναφορές ως προς την εφαρμογή των OS GIS στην εκπαιδευτική διαδικασία, με το εντυπωσιακό, για μένα, παράδειγμα του τμήματος Τοπογράφων του ΑΠΘ (τι ωραία που θα ήταν να το κάναμε κι εμείς αυτό
), και κάποιες συνολικά ζητήματα για πακέτα, πληροφορίες και άλλα στοιχεία για τα OS GIS... Προσωπικά, σημείωσα αρκετές εφαρμογές που δεν είχαν πέσει στην αντίληψή μου και, κυρίως, μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η παραπομπή στο πρόγραμμα MultiSpec αλλά και το ILWIS, το οποίο μόλις πριν 4-5 μήνες έγινε ανοικτού κώδικα.
Κλείνοντας, πάντως, θα ήθελα να εκφράσω και την δυσαρέσκια μου ως προς κάποιες συμπεριφορές που θα τις χαρακτήριζα "κλασικές ελληνικές" με την έννοια ότι δεν έλλειπαν και κάποιες παρουσίες (ευτυχώς όχι από εμάς τους Τοπογράφους) οι οποίες έδειχναν να είχαν ως κυριότερο σκοπό την αυτοπροβολή και την ανάδειξη τους και, θα έλεγα ότι, ίσως να ενοχλήθηκαν και από τη δημοτικότητα της εκδήλωσης! Εκτός αυτού, πάντως, νομίζω ότι υπήρχαν κυρίως θετικά από τη χθεσινή εκδήλωση, σημειώνοντας κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις, τον αρκετό κόσμο που έδωσε το παρόν και έδειξε ενδιαφέρον, αλλά και το κύριο στοιχείο που προέκυψε από την εκδήλωση και θα μπορούσε να περιγραφεί ως "κάτι γίνεται εκεί έξω" (και είναι για καλό).
Υ.Γ.: Να μην ξεχάσω να επικροτήσω κι εγώ την έντονη παρουσία των Τοπογράφων στην εκδήλωση... Φαίνεται ότι "κάτι γίνεται και σε εμάς"...