topografoi.com

16 May, 2011

Εργασίες στον Server

Εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης στον server και κάποια τμήματα τη Ιστοσελίδας ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα για μερικές ώρες. [17-05-2011]

Filed under: Ιστοδρομίες @ 8:04 pm

14 October, 2010

Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ - ΣΑΤΜ

Φυλλάδιο
Στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, διεξάγονται κάθε Παρασκευή συναντήσεις με αφορμή το Ελεύθερο Λογισμικό. Στην εικόνα βλέπετε το ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε στους νεοεισαχθέντες φοιτητές της Σχολής την Πέμπτη 14-Οκτ-2010.

Παρατίθεται ένα απόσπασμα σχετικά με την Κοινότητα από το wiki:

ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ;

- Σκοπός της κοινότητας είναι να δημιουργήσει ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον από μέλη της ΣΑΤΜ, τα οποία θα βοηθούν το ένα το άλλο, θα συζητούν και θα παράγουν γνώση γύρω από το Ελεύθερο Λογισμικό και τις εφαρμογές του στην Σχολή μας. Ένας άλλος στόχος είναι η διάδοσή του Ελεύθερου Λογισμικού με κάθε νόμιμο και ηθικό τρόπο και η επαύξησή του εθελοντικά με έργα ή ενέργειες των μελών μας (μεταφράσεις, προγραμματισμός, διαλέξεις, παρουσιάσεις κ.α.)

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

- Η κοινότητα, όπως μια καλή παρέα είναι παντού, στους διαδρόμους της σχολής, στο κυλικείο, στις αίθουσες και στα γραφεία! Παρόλα αυτά συναντιόμαστε κάθε Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 14:00 στην αίθουσα Λ21 (κτίριο Λαμπαδαρίου). Μέσα σε αυτό το τετράωρο ανταλλάσσουμε απόψεις, λύνουμε απορίες, μαθαίνουμε από διαλέξεις και γενικά ερχόμαστε σε πιο άμεση επαφή τόσο με τους υπόλοιπους όσο και με το Ελεύθερο Λογισμικό. Δεν υπάρχει καμια υποχρέωση παρουσίας, όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει, ότι ώρα θέλει μέσα, πάντα με τις τυπικές υποχρεώσεις μιας αίθουσας διδασκαλίας την στιγμή του μαθήματος (ησυχία, τάξη, καθαριότητα κ.α.)

ΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ;

- έχουμε τη foss.satm@lists.ntua.gr ως κύρια λίστα επικοινωνίας (στέλνουμε email και τα λαμβάνουν όλα τα μέλη)
- έχουμε το κανάλι #geofoss GRNET (nana.irc.gr, srv.irc.gr και αλλού) για άμεσο πίτσι-πίτσι
- συναπαρτίζουμε την foss.ntua με την ιστοσελίδα της foss.ntua.gr, το κανάλι της #foss.ntua και το στέκι της (μετά την κατηφόρα πριν το
ταχυδρομείο αριστερά πρώτη πόρτα δεξιά :-) )
- συμμετέχουμε, έμμεσα ως μέλη του ΕΜΠ, στην Εταιρία ΕΛ/ΛΑΚ ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι το ΕΜΠ

Filed under: editorial @ 12:58 pm

20 May, 2010

Παρουσίαση για το Ελεύθερο Λογισμικό στη Σ.Α.Τ.Μ.

Παρουσίαση της νέας έκδοσης του Ubuntu, 10.04, ενός λειτουργικού συστήματος βασισμένου στο Linux, θα λαβει χώρα στις 21/05/2010 (12:00) στην αίθουσα Λ19 του κτ. Λαμπαδαριου στη ΣΑΤΜ στου Ζωγράφου. Η παρουσίση θα περιλαμβάνει μια εισαγωγή στο ubuntu και το ελεύθερο λογισμικό και τις κοινότητές του, εφαρμογές βασισμένες σε ελεύθερο λογισμικό για τοπογράφους και μια επίδειξη εγκατάστασης.

topografoi_foss_poster

Filed under: editorial @ 12:10 pm

18 February, 2010

RTK - GPS με 300€!

Οκ! Ο τίτλος μπορεί να υποβαθμίζει την επιστημονική αξία του θέματος που ακολουθεί, αλλά αντιπροσωπεύει ένα ακόμα όφελος -το χρηματικό- από τη χρήση ελεύθερου λογισμικού και ανοικτού hardware. Ο λόγος γίνεται για δύο Ιάπωνες, τους T.Takasu and A.Yasuda οι οποίοι δημιούργησαν την RTKlib, μια βιβλιοθήκη σε ANCI C για RTK-GPS/GNSS. Σε σχετική δημοσίευση περιγράφουν (παραθέτοντας σχέδια κλπ.) πως κατασκεύασαν έναν rtk gps receiver με τη χρήση του beagleboard και συνολικό κόστος 400$(δίχως εξωτερική κεραία)

RTK - GPS

Filed under: editorial, Ιστοδρομίες @ 1:01 pm

24 January, 2010

Ο σεισμός στην Αϊτή

Με αφορμή το γεγονός του θέματος και την καταστροφή που ακολούθησε, υπήρξε μια έντονη κινητοποίηση για αρωγή στους πληγέντες. Η συλλογή χωρικής πληροφορίας με σκοπό τη διαχείριση της κρίσης ήταν μια από τις ενέργειες. Από τους εθελοντές χαρτογράφους του διαδικτύου η αντίδραση ήταν άμεση. Στο openstreetmap με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων της yahoo η περιοχή επεξεργάστηκε και απεικονίζεται, πλέον, με εντυπωσιακή λεπτομέρεια. Περίπου το ίδιο και στην αντίστοιχη προσπάθεια της Google, το Google Map Maker. Το JRC της Κομισιόν προχώρησε σε μια εκτίμηση της καταστροφής. Το Harvard ανάρτησε σελίδα με δεδομένα gis, η Google με την GeoEye διέθεσαν[1][2] δωρεάν απεικονίσεις πολύ υψηλής ανάλυσης. Τα ψηφιακά υπόβαθρα αυτά ευνόησαν την ανάπτυξη διαδραστικών χαρτών αλλά και εφαρμογών για τη διαχείριση αναφορών - γεγονότων στην υπόψη περιοχή και άλλων που ζητούνται από τις οργανώσεις που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια [1][2]. Το -προγραμματισμένο για τις 2-4 Φεβρουαρίου- διεθνές Συνέδριο για τη Γεωπληροφορική στη Διαχείριση Κρίσεων ήδη ενέταξε στο πρόγραμμά του ένα session σχετικά με τους χάρτες που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες για την Αϊτή.

Update: Συνεισφορά: Σκαϊ και Unicef, CrisisCamp, Submit a report, Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σπό το ΕΜΠ

Update: Το CrisisCamp στο κανάλι Fox:

Filed under: editorial, Ιστοδρομίες @ 12:30 am

24 December, 2009

Χρόνια Καλά

gps_assisted_santa

Filed under: editorial @ 6:17 pm

11 September, 2009

Φοιτητικός Διαγωνισμός για την Ψηφιακή Προστασία του Περιβάλλοντος

diagonismos-perivallon-afisa

Περισσότερες πληροφορίες στο forum

Filed under: editorial @ 9:09 am

27 May, 2009

Βρε, καλώς το hepos :D

Στις 25/5/09 ανακοινώθηκε η έναρξη διάθεσης των υπηρεσιών του Hepos σε όλους τους ενδιαφερόμενους, καθώς και η δωρεάν διάθεση του επίσημου λογισμικού μετασχηματισμού συντεταγμένων από το Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς του Hepos (HTRS07) στο ΕΓΣΑ 87 και τούμπαλιν (ας δoκιμάσει κάποιος αν το λογισμικό τρέχει σε wine ::) ). Το τέλος εγγραφής είναι 120€, ενώ για λεπτομέρειες ανάλογα τη χρήση (RTK, μετεπεξεργασία), ανατρέξτε στον τιμοκατάλογο. Για περισσότερα, ασφαλώς στον επίσημο ιστοχώρο του Hepos: http://www.hepos.gr

ΥΓ: Α, μέχρι 31/7/2009 έχει έκπτωση 40% στο τέλος εγγραφής :)

Filed under: editorial @ 4:48 pm

30 December, 2008

Πάει το παλιό το site…

…ας γιορτάσουμε παιδιά…

γιατι δεν μπορούσα να επισκεφτώ το topografoi.com τις τελευταίες βδομάδες; (όχι ότι μου έλειψε - έτσι, από περιέργεια)

Filed under: editorial @ 1:42 pm

8 December, 2008

αντιγραφή…

Την κοινωνία
που τηνε σπρώχνουν στον κατήφορο τα λάθη
Κι αργοπεθαίνει
Μες στην ψευτιά την αμαρτία και τα πάθη

Την κοινωνία
ου για τ’αύριο την πνίγει η αγωνία
Τι ειρωνεία
Εμείς την φτιάξαμε αυτή την κοινωνία

_Άκης άνου

Καληνύχτα Κεμάλ… Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ

_Νίκος Γκάτσος

Filed under: editorial @ 5:37 am
Next Page »

Powered by WordPress