topografoi.com

20 October, 2006

Ημερολόγιο σχολής

Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που παρακολούθησα για φέτος όλα τα μαθήματα στη σχολή. Τις προηγούμενες μέρες πλούτιζα τις εμπειρίες μου παρακολουθώντας σεμινάριο για το ArcGis. � ολύ μου αρέσουν τα σεμινάρια. Σε λίγο χρόνο μαθαίνεις πολλά και μετά πουλάς μούρη, χώρια που παίρνεις και δίπλωμα συμμετοχής και θα έχεις να το κορνιζάρεις δίπλα στο Lower όταν ανοίξεις το γραφείο σου για να ψαρώνει ο ανυποψίστος πελάτης. Κι αυτό το σεμινάριο πολύ μ’άρεσε. Ένας συμπαθητικός κύριος μας πληροφόρησε πως αν γνωρίζουμε Gis μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και θα είμαστε περιζήτητοι και αισθάνθηκα μια περηφάνια άλλο πράμα. Ήταν και μια καλή κοπέλα που μας έκανε το σεμινάριο. Όλο μπράβο μου έλεγε. Την τελευταία μέρα μου έβαλε και αυτοκόλλητο στο τετράδιο. Μου άρεσε τόσο το σεμινάριο, που γράφτηκα και σε συνέδριο για το Gis. Να γραφτείτε κι εσείς. Θα έχει και greek night με mezedes και άφθονο wine.

� ουρνό-πουρνό παρακολούθησα Γήινο πεδίο βαρύτητος. Όσο να ‘ναι, τονώθηκε το επιστημονικό μου φρόνημα. Δίκαια πλέον, μπορώ να αρχίσω να αναφωνώ “Μάνα, σπουδάζω”. Τι Αριστοτέλης, τι Einstein, τι Galileo… Όλοι παρήλασαν από τη διάλεξη και τους υπέβαλα τα σέβη μου. Αποθέωση ήταν αυτός ο Tycho Brahe που πρέπει να ήταν μεγάλος ματάκιας, αφού “Έκανε πληθώρα αστρονομικών παρατηρήσεων, όλες με γυμνό μάτι – Ακόμα και χωρίς τηλεσκόπιο, οι μετρήσεις του ήταν ακριβέστατες”. Το μάθημα έχει και ιστοσελίδα. Η πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό θέλει Password το οποίο δίνεται μόνο στους πεφωτισμένους φοιτητές που παρακολουθούμε το μάθημα και για αυτό δε σας το λέω. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, τα αρχεία είναι προσβάσιμα και δίχως να ξέρεις τον κωδικό ;) . Επειδή το πρόγραμμα παρουσιάζει μια, ασ την πω αστοχία, έσπασα το τρίωρο μάθημα και παρηκολούθησα τη 2η ώρα οδοποιία ΙΙ. (Υπενθύμιση: Να θυμηθώ να πω στη Φωτεινή να αλλάξει το πρόγραμμα της παρασκευής. Να κάνουμε 1η ώρα Οδοποιία, τις επόμενες 4 Δορυφορκή Γεωδαισία και � λοήγηση και τις επόμενες τρεις Γήινο � εδίο βαρύτητος. Όποιoς το θυμηθεί να το πει γιατί εγώ στανταρ θα το ξεχάσω.) Στη δορυφορική γεωδαισία το μαθημα κράτησε λίγο και είμασταν άτακτοι αλλά ο καθηγητής για να κάτσουμε ήσυχα μας έταξε πως την άλλη βδομάδα, αν δεν έχουμε κατάληψη, θα έρθει να μας μιλήσει ο κος Βέης. Να είστε όλοι εκεί!

Και μιας και είπα κατάληψη, να προχωρήσω στα πολεμικά ανακοινωθέντα. Το � α.� ει. αντί να κάνει την πάπια, κάνει κατάληψη…Και η Νομική επίσης. � οιός έχει σειρά; Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;Την τρίτη έχουμε συνέλευση (διλήμματα: � ΑΣ� ή ΔΑ� , ΑΡΑΧΤΟ, ΔΙΚΤΥΟ ή � ΚΣ; απ’ την Κική και απ’ την Κοκό ποιά να διαλέξω;) και την τετάρτη η � ΟΣΔΕ� έχει απεργία..

Filed under: arch, Ιστοδρομίες @ 8:25 pm

Κινητοποιήσεις 2006

24ωρη απεργία προκύρηξε η ΟΣΔΕ για τη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2006, όταν αρχίζει η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος στη Βουλή.

Στη Σχολή έχουμε Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου, μια μέρα πριν,την Τρίτη.

Ενημέρωση 21/10: Αναβάλλεται για το Γενάρη η συζήτηση στη βουλή για το άρθρο 16. Χμμ.. Και τώρα τι;

Filed under: Διάφορα Άρθρα @ 7:13 pm

18 October, 2006

τοπογράφοι.com reloaded!

.. και μετά από 6 βδομάδες αδιάλειπτης απεργίας, το site δεν άντεξε, έσπασε και επέστρεψε στη δουλειά του, σε αντίθεση με τους δασκάλους που συνεχίζουν να διεκδικούν απέχοντας των καθηκόντων τους.

Και νά το, δειλά δειλά, εμφανίζεται μπροστά σας! Για όσους ήδη δυσαρεστήθηκαν με το αισθητικό αποτέλεσμα, να διευκρινήσω πως απομένουν αρκετά ζητήματα design να διευθετηθούν. Φυσικά μπορείτε να κάνετε τις παρατηρήσεις σας στο forum το οποίο αναβαθμίστηκε και είναι και πάλι κοντά μας. Κάνετε Login με τα προηγούμενα username και password. Το site ειναι ακόμα υπο ανακατασκευή, σε beta κατάσταση. Όπως είπαμε μπορείτε να γκρινιάξετε στο Forum για το πόσο λίγο σας άρεσε η ανανέωση και να γράψετε για την βεβαιότητά σας πως αποκλείεται να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό το χάλια αποτέλεσμα, ή να μας επαινέσετε για την προσπάθεια.. Ευπρόσδεκτες αμφότερες οι αντιδράσεις!

Αναγνώστη μου καλωσήρθες στην ελαφρώς ανανεωμένη έκδοση της ιστοσελίδας μας.. Οι διαφορές δεν έχουν να κάνουν τόσο με την εμφάνιση όσο τον τρόπο ενημέρωσης του site που έπαψε να είναι στατικός, και με τη βοήθεια της mySQL και της php πλέον είναι δυναμικός και -σε μεγάλο βαθμό- αυτόματος. Έτσι δίνεται η δυνατότητα να διαβάσεις στην πρώτη σελίδα, τα τελευταία άρθρα, τις τελευταίες δημοσιεύσεις στο forum καθώς και τις τελευταίες ανακοινώσεις του Εθνικού Μετσοβίου ολυτεχνείου, του Κέντρου Δικτύων και κυρίως, τους τίτλους των τελευταίων ανακοινώσεων της Γραμματείας της σχολής, όπως αυτή κάνει τις ανακοινώσεις μέσω του acadinfo.

Ετοιμάζουμε διάφορα -λειτουργικά- πράγματα ακόμα με πολλές εκπλήξεις.. Αναμείνατε στο πληκτρολόγιό σας!

Filed under: editorial @ 6:06 pm

14 October, 2006

καλωσορίσατε

μπλιμπλι μπλο μσσσδαβ αγδσ ασδ ασγδ αυσγδ αυσγδ ασυδγαυδσγ ασδ ασθ δασδγ (more…)

Filed under: editorial @ 12:32 pm

12 October, 2006

100 χρόνια Kurt Gödel

Φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Kurt Gödel (1906-1978), του πατέρα του Θεωρήματος της Μη ληρότητας, του στοχαστή που έχει χαρακτηρισθεί από εξέχοντες συναδέλφους του ως «ο Νέος Αριστοτέλης». Η ομάδα Θαλής και Φίλοι διοργανώνει εκδηλώσεις για να τιμήσει την επέτειο αυτή.

Filed under: Ιστοδρομίες @ 8:14 pm

Powered by WordPress