Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


octave

Σύγκριση εκδόσεων

Εδώ βλέπετε τις διαφορές μεταξύ της επιλεγμένης έκδοσης και της τρέχουσας έκδοσης της σελίδας.

Σύνδεσμος σε αυτή την προβολή διαφορών.

Προηγούμενος έλεγχος και από τις δύο πλευρές Προηγούμενη αναθεώρηση
Επόμενη αναθεώρηση
Προηγούμενη αναθεώρηση
octave [2014/01/29 10:17]
chiossif
octave [2021/01/30 13:59] (τρέχουσα)
62.210.151.70 παλαιότερη έκδοση επαναφέρθηκε (2014/01/29 10:01)
Γραμμή 90: Γραμμή 90:
     c =  8 - 1i     c =  8 - 1i
 Για τις συναρτήσεις σε μιγαδικούς αριθμούς δείτε περισσότερα [[http://www.gnu.org/software/octave/doc/interpreter/Complex-Arithmetic.html|εδώ]] Για τις συναρτήσεις σε μιγαδικούς αριθμούς δείτε περισσότερα [[http://www.gnu.org/software/octave/doc/interpreter/Complex-Arithmetic.html|εδώ]]
- 
  
  
Γραμμή 179: Γραμμή 178:
        3        3
 για την πρώτη στήλη. για την πρώτη στήλη.
-Τι σημαίνει όμως το [[https://www.gnu.org/software/octave/doc/interpreter/Ranges.html|εύρος τιμών]]; Το εύρος ορίζεται ως αρχή:βήμα:τέλος έτσι:+Τι σημαίνει όμως το [https://www.gnu.org/software/octave/doc/interpreter/Ranges.html|εύρος τιμών]; Το εύρος ορίζεται ως αρχή:βήμα:τέλος έτσι:
     octave:30> 1:3:10     octave:30> 1:3:10
     ans =     ans =
Γραμμή 451: Γραμμή 450:
     s =  1.4491     s =  1.4491
 για να γίνουν όλα :-) για να γίνουν όλα :-)
- 
  
  
Γραμμή 459: Γραμμή 457:
 Κατ'αρχήν και πάντα παραδοσιακά κατεβάζουμε στον υπολογιστή μας την [[https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/24/Lenna.png| Λέννα]].  Κατ'αρχήν και πάντα παραδοσιακά κατεβάζουμε στον υπολογιστή μας την [[https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/24/Lenna.png| Λέννα]]. 
  
-Με την ευκαιρία [[http://www.lenna.org/full/len_hires.html|εδώ]] ολόκληρη η Λέννα για περισσότερες δοκιμές και [[http://www.cs.cmu.edu/~chuck/lennapg/|εδώ]] η ιστορία της ;-)+Με την ευκαιρία [[http://www.lenna.org/full/len_full.html|εδώ]] ολόκληρη η Λέννα για περισσότερες δοκιμές και [[http://www.cs.cmu.edu/~chuck/lennapg/|εδώ]] η ιστορία της ;-)
  
 Ξεκινάμε... Ξεκινάμε...
-(to be written - currently starring at [[http://www.lenna.org/full/len_unpub.html| Lenna's portait]] ;-) )+(to be written - curently starring at [[http://www.lenna.org/full/len_full.html| Lenna's portait]] ;-) )
  
 ======Άλλες βιβλιοθήκες και πρόσθετο υλικό====== ======Άλλες βιβλιοθήκες και πρόσθετο υλικό======
  
 ======Επίλογος; Όχι. Τώρα ξεκινάμε... ;-)====== ======Επίλογος; Όχι. Τώρα ξεκινάμε... ;-)======
- 
  
 ======Μέτα την παράσταση====== ======Μέτα την παράσταση======
 Με όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε οποιοδήποτε πρόγραμμα υπολογισμών της Σχολής μας και μάλιστα να είναι και αρκετά σταθερό και φιλικό προς τον χρήστη. Με όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε οποιοδήποτε πρόγραμμα υπολογισμών της Σχολής μας και μάλιστα να είναι και αρκετά σταθερό και φιλικό προς τον χρήστη.
- 
 Επίσης να σημειωθεί ότι αυτό το wiki είναι //ελεύθερο// όπως και η GNU/Octave. Μπορεί ο καθένας να έρθει να συμπληρώσει πράγματα, να διαγράψει ή να τροποποιήσει. Ο προσανατολισμός του είναι ερασιτεχνικός και κομμένος και ραμμένος στις απαιτήσεις τις σχολής μας. Στόχος του είναι να αποτελεί ένα πρακτικό εργαλείο και όχι να σας μάθει να προγραμματίζετε σαν επαγγελματίες. Επίσης να σημειωθεί ότι αυτό το wiki είναι //ελεύθερο// όπως και η GNU/Octave. Μπορεί ο καθένας να έρθει να συμπληρώσει πράγματα, να διαγράψει ή να τροποποιήσει. Ο προσανατολισμός του είναι ερασιτεχνικός και κομμένος και ραμμένος στις απαιτήσεις τις σχολής μας. Στόχος του είναι να αποτελεί ένα πρακτικό εργαλείο και όχι να σας μάθει να προγραμματίζετε σαν επαγγελματίες.
- 
 Επιπρόσθετα θα σας ενθαρρύναμε ότι πρόγραμμα γράφετε να είναι ανοιχτό και ελεύθερο προς όλους. Να μπορεί δηλαδή ο καθένας να διαβάσει τον κώδικα του και να τον τροποποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες του. Επιπρόσθετα θα σας ενθαρρύναμε ότι πρόγραμμα γράφετε να είναι ανοιχτό και ελεύθερο προς όλους. Να μπορεί δηλαδή ο καθένας να διαβάσει τον κώδικα του και να τον τροποποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες του.
- 
 Μεταφράζοντας τα 4 στοιχεία τα οποία πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα για να θεωρείται ελεύθερο (όλη την φιλοσοφία μπορείτε να την βρείτε εδώ : http://www.gnu.org/philosophy/free-sw.html) : Μεταφράζοντας τα 4 στοιχεία τα οποία πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα για να θεωρείται ελεύθερο (όλη την φιλοσοφία μπορείτε να την βρείτε εδώ : http://www.gnu.org/philosophy/free-sw.html) :
 => Πρέπει να παρέχει την ελευθερία σε τρίτους να το εκτελούν για οποιοδήποτε λόγο. => Πρέπει να παρέχει την ελευθερία σε τρίτους να το εκτελούν για οποιοδήποτε λόγο.
Γραμμή 481: Γραμμή 475:
 => Πρέπει να παρέχει την ελευθερία σε τρίτους να διανέμουν αντίτυπα του προγράμματος για να βοηθήσουν τον πλησίον τους. => Πρέπει να παρέχει την ελευθερία σε τρίτους να διανέμουν αντίτυπα του προγράμματος για να βοηθήσουν τον πλησίον τους.
 => Πρέπει να παρέχει την ελευθερία σε τρίτους να βελτιώνουν το πρόγραμμα και να δημοσιεύουν τις βελτιώσεις στο ευρύ κοινό, ώστε να επωφελείται από αυτές ολόκληρη η κοινότητα. Η ελεύθερη πρόσβαση στον κώδικα είναι προαπαιτούμενη. => Πρέπει να παρέχει την ελευθερία σε τρίτους να βελτιώνουν το πρόγραμμα και να δημοσιεύουν τις βελτιώσεις στο ευρύ κοινό, ώστε να επωφελείται από αυτές ολόκληρη η κοινότητα. Η ελεύθερη πρόσβαση στον κώδικα είναι προαπαιτούμενη.
- 
 **Τέλος ας σημειωθεί ότι ο όρος //free software// πρέπει να αντιλαμβάνεται ως //freedom of speech// και όχι ως //free beer//. ;)** **Τέλος ας σημειωθεί ότι ο όρος //free software// πρέπει να αντιλαμβάνεται ως //freedom of speech// και όχι ως //free beer//. ;)**
  
octave.1390990668.txt.gz · Τελευταία τροποποίηση: 2020/11/21 09:52 (εξωτερική τροποποίηση)