Ο ΟΤΕ δεν μειώνει τις τιμές διότι προανήγγειλε νέες αυξήσεις στις υπηρεσίες του
Είσαι σίγουρη; Μίλας για το DSL; Διότι αυτά ανακοινώθηκαν επισήμως από τον ΟΤΕ στη ΔΕΘ και είχαν πει ότι θα ισχύουν. Μάλιστα μπήκα και στο site του ΟΤΕ και υπήρχε η ανακοίνωση ότι η μείωση θα ίσχυε από 20 Σεπτεμβρίου. Δεν το έχω ψάξει, πάντως, εάν έγινε ή όχι στην πραγματικότητα, τελικά. Αν θες ρίξε και μια ματιά
εδώΠροσφάτως έβαλα dsl από την ΟΤΕnet και οι τιμές παραμένουν σταθερές,ενώ σε καμμία περίπτωση δεν τις θεωρώ χαμηλές,εφόσον για την γραμμή dsl πληρώνω παγιο 20 euro το μήνα ενώ για ταχύτητα 384 πληρώνω (περίπου) 35 euro!(χωρίς ογκοχρέωση+χωρίς χρονοχρέωση)
Όπως είπα και παραπάνω, αν έβαλες DSL πρίν τις 20 Σεπτεμβρίου τότε είναι φυσικό οι τιμές να μην έχουν μειωθεί. Επίσης, σε καμία περίπτωση, ούτε πριν αλλά ούτε και μετά τη μείωση που αναγγέλθηκε, δε θεωρώ τις τιμές του DSL χαμηλές. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το πιο ακριβό DSL σε ευρωπαϊκή χώρα (μετά το δικό μας, ασφαλώς) είναι γύρω στα 15 Ε (συνολικά) κι εμείς πληρώνουμε 20-25 Ε μόνο στον ΟΤΕ για την υπηρεσία (και αν δεν κάνω λάθος η τιμή της Ευρώπης αφορά στα 512k ενώ η δική μας στα 384k) τότε καταλαβαίνει πόσο πίσω βρισκόμαστε. Απλά, το γεγονός ότι οι τιμές αρχίσαν να πέφτουν και κάποιες έταιρίες έχουν μπει χοντρά στο παιχνίδι και η υπηρεσία επεκτείνεται, ίσως σημαίνουν ότι αργά ή γρήγορα θα πέσουν σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα οι τιμές (λέω "ίσως"!
).
Όσο για την προσφορά που θα γίνονταν για τους φοιτητές ,εκτός του ότι δεν έχει γινει (αφού είχαν πει για τον Σεπτέμβρη),η σύνδεση που θα μας προσέφεραν θα ήταν μεν 512 αλλά με ογκοχρέωση (+πώς θα παίζαμε online games βλ.wow :furious3+χωρίς να υπολογίζουν άλλα έξοδα,όπως modem dsl,splitter,firewall+πολλά ακόμα...
Βασικά, η προσφορά θα ίσχυε από Οκτώβρη, προφανώς, καθώς απαιτούσε κατάθεση βεβαίωσης για τις σπουδές στη σχολή σου το έτος 2005-06, κάτι που μπορείς να πάρεις αφού εγγραφείς, δηλαδή γύρω στα μέσα Οκτωβρίου. Ασφαλώς, η ιδέα μάλλον έχει χαθεί τελείως και, από όσα έχω ακούσει, ήταν θέμα διαφωνίας με τους ISP's οι οποίοι δε δέχονταν να ρίξουν τόσο τις τιμές. Σε κάθε περίπτωση, δεν είχαν ανακοινωθεί λεπτομέρειες όπως για το αν θα είχε ογκοχρέωση ή όχι. Εγώ, βασικά, άκουσα από τους περισσότερους ότι θα είχε μηνιαίο όριο όγκου δεδομένων γύρω στα 4GB. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα γινόταν, αλλά σίγουρα γι αυτό δεν μπορούμε να πούμε τίποτα.
Το σημαντικό είναι να γίνει μία μείωση των τιμών γενικά. Να εξισωθούν οι τιμές με τα ευρωπαϊκά δεδομένα όπου οι άνρωποι, πια, βάζουν συνδέσεις της τάξεως των Mbs και όχι των Kbs. Για να μη μιλήσουμε για χώρες σαν την Ιαπωνία, όπου βάζουν με λιγότερα χρήματα από έμάς, ταχύτητες 1Gbps!!!